HTML

kNoEmI

Gondolatok, megérzések, vélemények, észrevételek.

Friss topikok

Linkblog

Gondolatok, megérzések, vélemények, észrevételek.

2010.04.29. 11:31 knomi

Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP - amatőr elemzés, megérzésekre hagyatkozva

Címkék: mszp fidesz jobbik lmp

 Egy amatőr elemézése, megérzéseire hagyatkozva - jóslási céllal.

Kivel mi lesz néhány év vagy hónap múlva, kinek mit kell tennie a túléléshez. Kérdések és egyéb érdekességek, feltételezések.

A hosszú bevezető, alcím/főcím után jöjjön a lényeg:

Fidesz - 68.1% Kétharmad. Más választás nem volt. Így akarta az ország, így lett. Mint azt előző bejegyzésemben írtam sokan fognak csalódni. Főleg a régi MSZP szavazók, akik most a Fideszre szavaztak. Az a réteg, akik másoktól várják a megoldást, a segítséget, akik csak visítoznak a tett és munka helyett - ők lesznek a csalódottak és sajnos a leghangosabbak. Ez veszélyes a Fideszre nézve, a hangoskodók egy év múlva 2011. elején lesznek igazán elemükben.

Egyébként Orbán meg fogja csinálni, sikerre viszi majd az országot, de mindenkitől óriási türelemre és kitartásra van szükség. 2014-ben a Fidesz 20% eséllyel megtartja a kétharmadot, de 55% alá nem fog menni.

Túlélés kulcsa: nincs, túlélik.

 

MSZP - 15.3%. Kicsit többre vártam a pártot, olyan 20-at jósoltam nekik az első forduló előtt. Szégyellem, butának tartottam a választókat. Ennyit ér a párt valójában, most nem volt idő, pénz, megfelelő marketinges arra, hogy 20 fölé menjenek. Talán egy "több pénzt mindenkinek" szlogennel elérhető lett volna a 20%, de ilyen marhaságnak már nagyon kevesen dőlnek be.

Az MSZP most fiatalítani akar? Mi lesz a frakcióval? Kis kivétellel csak listáról kerültek be szocialista képviselők az Országyűlésbe. Tehát nem azok az emberek, akiket a szavazók, hanem azok, akiket a párt választott ki maga közül. Mind-mind régi szoc arcok.

Túlélés kulcsa: Ha nem cserélik le majdnem a teljes frakciót, akkor 2014-ben 10%-ot kapnak. Ha fiatalítanak, de nem stand-up emberekkel, mint Mesterházy, akkor esélyesek 15-20%-ot kapni a következő választásokon.

 

Jobbik - 12.2%. Ennyit vártam, vagy valamivel kevesebbet. Okos ország ez, nem kell félni, nincs itt semmi baj.

Kik a Jobbikosok? Kik alkotják a frakciót? Fogalmam sincs. Ismeretlen, innen-onnan összeszedett, ellenőrizetlen múltú és ideologiájú emberek többségben. A párt vezetője fiatal, lélekben fiatal, felkészületlen, gyakorlatlan. Szóvivője gyenge, karaktertelen, megingatható.

A Jobbik frakció és szavazótábor fél éven belül feloszlik, kisebb részekre esik szét. A radikálisoknak puha lesz a párt, a puháknak radikális. Ez mind párton belül, mind a "rajongók" között feszültségeket fog szítani. Kicsi a párt ereje ahhoz, hogy ennyi szavazót megtartson, pláne, hogy szavazói nagyobb része csalódott MSZP-s. 2014-ben a Jobbik már vagy nem indul, vagy nem éri el az 5%-ot.

Zavarni fogják a parlament munkáját kisebbségi érzésükből adódó hangos, harsány megnyilatkozásaik miatt.

Egyéb hozadékok: Csökken a turul boltok forgalma, a Kárpátiának kevesebb bulija lesz.

Túlélés kulcsa: Kétértelmű megnyilatkozások azonnali elfeledése, kétes arcok kirúgása, reális politizálás, jelmezek, jelképek levetése, gárda kiszervezése. Ennek esélye: 1%

 

LMP - 4.1% - Itt is ennyit vártam.

Kik az LMPsek? Kik alkotják a frakciót? Fogalmam sincs. Ismereten, innen-onnan összeszedett, ellenőrizhetetlen múltú és ideologiájú emberek többségben. A párt vezetője fiatal, lélekben fiatal, felkészületlen, gyakorlatlan. Szóvivője gyenge, karaktertelen, megingatható.

Tévedés, az LMP nem a biciklisfutárok és raszták pártja. Az LMP-re azok szavaztak, akik szerettek volna részt venni a választásban, mert kötelességüknek érzik azt. Akik elutasítják az MSZP-t a sok rájuk rakódott mocsok miatt, akik elutasítják a Jobbikot annak veszélyes, össze-vissza radikalizmusa miatt, akik elutasítják a Fideszt vélt félelmeik miatt.

Az LMP megtartja szavazóit, de újakat egyelőre nem tud szerezni. Frakciójában mozgás lesz, vezetősége gondokkal fog küszködni.

Túlélés kulcsa: határozott karakter kialakítása.

 

És akkor az urban legend, amit én találtam ki: Az LMP-t és a Jobbikot a háttérből ugyanazok az erők mozgatják. Az erők célja nem más, mint a szavazatok és az állami támogatásokból származó bevételek begyűjtése és havercégeken keresztüli elköltése. Bizonyíték: az LMP hírlevelére feliratkozottaknak kiküldött Jobbikos meghívók.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://knoemi.blog.hu/api/trackback/id/tr811961565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.29. 22:12:49

Ezen még dolgoznod kell. Az LMP 7.48%-ot szerzett.

Az urban legended meg egy majomság, amit az LMP ezerszer elmondott, egyszerű emberi hiba volt, túl könnyű volt hírlevelet kiküldeni és mellé ütöttek. A mai világban ez bármikor előfordulhat.

knomi 2010.04.30. 03:25:47

@iii: szerintem neked kell dolgoznod rajta, az LMP-nek 16 képviselője van, ami 4.15%os eredmény, igaz 98.2%os feldolgozottság mellett. (forrás: www.valasztas.hu)

A hírlevéllel kapcsolatban: ilyen emberi hiba nincs. Ha ctrl+c ctrl+v módon megy ki a hírlevél tizenakárhányezer embernek, akkor sincs ilyen hiba. Ki az az informatikus, aki bekopipésztel két jobbikos hírt, majd kiküldi, ennyire nem lehet bebaszni.
Akármelyik hírlevélküldő szoftvert használják, akkor sem lehet ezt elrontani... csak akkor, ha mindkét párt hírlevelét ugyanaz a cég küldi ki. Ha meg figyelmetlenségről, egyszerű emberi hibáról van szó, akkor ebben a pillanatban kérem elvenni az LMP mandátumait, mert joggal feltételezem, hogy a kezemben lévő hivatalos LMP program más párt programja. Az utcasarkon lévő LMPs plakát is egyszerű emberi tévedést tartalmaz. Azaz a választók nem az LMP-re, hanem egy másik párt programjára, szlogenjeire adták le szavazatukat.

2010.04.30. 10:55:41

@knomi: Ja, hogy te a parlamenti arányokat számítottad. Úgy igaz, csak a szövegből nem derült ki és általában nem ezt szokták használni, mert a társadalmi támogatottságot nem ez mutatja.

Van ilyen hiba. Nem informatikus követte el. Valaki beküldte a jobbikos rendezvényről szóló levelet arra a címre, amire a kiküldendő anyagokat szokták küldeni és a lista kezelője a törlés helyett a kiküldés gombra kattintott, ilyen nagyon egyszerű. A dolgot azóta kijavították, már több lépésben lehet csak körlevelet indítani.

A fejtegetésed második felét nem tudtam követni. Miért kellene egy ilyen hiba miatt elvenni a mandátumokat vagy azt gondolni, hogy a program nem az LMP programja? Marhaság.

Az urban legendet lehet még fokozni: minden pártot egy rejtőzködő bűnszövetkezet irányít, akik le akarják nyúlni az összes állami támogatást. Na, ez milyen?
süti beállítások módosítása